23.2.2010

Lapland Online 2013(TM) aamiaisseminaari "Sosiaalisen median työpaja - ammattikorkeakoulusta kaveri?" 19.2.2010

Tervehdys,

Kiitokset kaikille osallistuneille ja esiintyjille "Sosiaalisen median työpaja - ammattikorkeakoulusta kaveri?" Lapland Online 2013 -aamiaisseminaarissa Rovaniemellä 19.2.2010. Päivä meni oikein mukavasti ja herätti keskustelua.

Tilaisuus alkoi klo 8.30 aamupalalla ja klo 9.00 päästiin itse asiaan. Tilaisuuden avasivat Päivi Hanni-Vaara/RAMK ja Tomi Sipola/KTAMK, jonka jälkeen esiteltiin Lappilaisten korkeakoulujen monialaisia palveluja. Ensimmäisenä estradille pääsi RAMKista Lahja Karjalainen kehityspäällikkö tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta. Hän kertoi varsin monimuotoisesta aiheesta: "Sähköinen liiketoiminta koulutuksessa, tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa."

Lahjan ja muiden esiintyjien esitykset löytyvät alla olevasta linkistä:
Seminaaria jatkoi KTAMKista Jaana Koivuranta, Yrjö Koskenniemi ja opiskelija Jenni Lounela. Jaana esitteli KTAMKin tietojenkäsittelyn koulutusohjelman. Yrjö ja Jenni kertoivat Lönnrot-projektista. Oli mukavaa, että paikalla oli myös opiskelija kertomassa opiskelijoiden roolista.

Happihyppelyn jälkeen esiteltiin 10 minuutin kaveri-insertit.

Aarre Jortikka RAMKista esitteli tradenomi Tuomas Tolpin opinnäytetyön: Hakukoneoptimoidun web-sivuston suunnittelu ja tuottaminen.

Anna Arvola RAMKin Palvelualojen Palvelutoiminnasta kertoi, minkälaisia palveluja ammattikorkeakoulut voivat yrityksille tarjota. Case-esimerkkinä oli RAMKin Palvelualojen isolle Lappilaiselle organisaatiolle räätälöity työvälineohjelmakoulutus.

Jaana Koivuranta KTAMKista esitteli KTAMKissa tehdyn opinnäytetyön: Ymmärtääkö lääkäri potilasta? - terveydenhuoltoalan globaali käännösjärjestelmä mobiilipäätteille. Työn ovat tehneet Liisa Koivisto, Pekka Ruuska ja Marko Valvio. Työtä on jatkettu Octopus-kilpailussa ja mukaan liittyi Jaakko-Juhana Oikkonen. Työ voitti Octopus-kilpailun v. 2009.

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä inserttinä äänessä oli KTAMKista Mikko Manninen, joka esitteli Mopaali-projektia.

Kaveri-inserttien jälkeen pääsimme Sosiaalisen median työpajaan, jonka piti Mikko Manninen. Työpaja toteutettiin Opera-menetelmällä, jossa pohdittiin porukalla mikä estää yrityksiä käyttämästä sosiaalisen median työkaluja. Perusteluina voivat olla esim. resurssien puute, taitojen puute, sosiaalisen median merkityksen ymmärtäminen ja siitä johtuen asiaa ei nähdä tärkeänä, ei ole tietoa eri mahdollisuuksista, työroolin ja yksityiselämän roolin sekoittuminen voi hämmentää, läpinäkyvyys voi tuntua vieraalta, sosiaalisen median kautta tulevan tiedon määrän hallinta voi olla vaikeaa.

Lounaan jälkeen pidimme Lapland Online 2013(TM) toimijoiden kokouksen, jossa käsittelimme mm. Lapland Online 2013(TM) viestintää.

Seuraava Lapland Online 2013(TM) tilaisuus ja toimijakokous pidetään 21.5.2010. Tilaisuuden isäntä ja paikka on vielä auki. Tiedotamme asiasta lisää tässä blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti