20.4.2011

Fiksu bisnes - älykkäät verkostot toiminnan voimana -seminaarin materiaali

Kiitos kaikille 14.4.2011 Fiksu bisnes - älykkäät verkostot toiminnan voimana -seminaarin osallistuneille!


Seminaariaamun aloitimme yhteisillä aamukahveilla. Kahvikupposen jälkeen siirryimme Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) auditorioon, jossa seminaariin osallistujat toivotettiin tervetulleiksi Rovaniemen ammattikorkeakoulun (RAMK) eLVa-projektipäällikkö Päivi Hanni-Vaaran sanoin. Seminaarin ansiokkaana puheenjohtajana toimi Martti From.

Seminaarin viralliset tervetuliais-sanat lausui RAMKin Palvelualojen kehityspäällikkö (tutkimus- ja kehitystoiminta) Lahja Karjalainen. Tervehdyksessä Lahja avasi RAMKin roolia mm. Lapin korkeakoulukonsernin innovaatio-ohjelman toteuttajana. Hän korosti yhteistyön merkitystä niin konsernin tutkimus- ja kehitystoiminnan kuin maakunnan kehittämisen ohjauksessa. RAMKin hankkeiden kokonaisvolyymi on v. 2010 ollut hieman vajaa 25 M€. Tästä volyymista osaa edustaa sähköistä liiketoimintaosaamista kehittävä eLVa-projekti. Eräänlaisina kärkiosaamisina voidaan mainita internet-markkinointiin, CRM:n ja verkkokauppaan liittyvä osaaminen. Uudet suuntaukset painottuvat kansainvälisyyteen mm. myynninosaamisessa, nuorten innovatiivisessa yrittäjyydessä ja e-Busineksessa. Katso tästä Lahjan esitys.


Seminaarin esiintyjistä ensimmäisenä estradille pääsi Venla Berg Innoman Oy:sta. Venla avasi esityksessään hyvin konkreettisesti sitä, kuinka tietotekniikka ja sähköinen liiketoiminta ovat tärkeä osa yrityksen strategian, toimintatapojen ja prosessien kehittämistä. Venla korostaa ihailtavasti sitä tosiseikkaa, että näistä kumpikaan ei ole toinen toisensa isäntä tai renki. Venlan esitystä voit katsella täältä.

Seuraavaksi esiintymään pääsi seminaarimme puheenjohtaja Martti From. Martti johdatti meidät aiheeseen, jossa toiminnanohjauksen avulla voimme hallita ja hyödyntää yrityksen alihankintaverkoston tietoa. Perehdy tarkemmin Martin esitykseen.

Kolmas seminaarimme esitys koski organisaation sisäisen tiedolla johtamisen ja liiketoimintatiedon hallintaa, josta meille kertoi Timo Tolvanen e-Devel.fi Ky:stä. Timon esityksessä nousi hyvin esille älykkään liiketoiminnan eli Business Intelligencen merkitys mm. tietovarastoinnin ja -louhinnan näkökulmista. Timon esityksen näet tästä.


Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, Klaus Kianen Metso Oyj:stä johdatti meidät Competitive Intellligencen eli organisaation ulkoisen liiketoiminnan tiedonhallinan saloihin. Klausin esitys havainnollisti hyvin sen, minkä vuoksi yrityksen on tärkeää seurata markkinaympäristöään, kilpailijoiden ja asiakkaiden strategisia linjauksia sekä liikehdintää. Tärkeää on myös seurata laajemmin toimialan ja macroympäristön trendejä ja hiljaisia signaaleja. Klausin esityksen näet täältä.


Kiitokset kaikille seminaariin osallistuneille. Seminaari antoi jälleen aimo annoksen pohdittavaksi tärkeitä verkostoitumiseen ja yhteistyöhön liittyviä seikkoja. Nyt vain tuumasta toimeen: ensin suunnittelemaan ja sitten ketterästi toteuttamaan älykästä verkostotoimintaa.


Keväisin terveisin seminaarin esiintyjät: Lahja, Venla, Martti, Timo ja Klaus sekä eLVa-projektista Päivi ja Mirva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti