26.10.2009

eLVa info 3/2009

Tervehdys,

eLVa, sähköisen liiketoiminnan osaamisen vahvistamisen valmennusohjelma etenee.
Keväällä 2009 on eLVan puitteissa toteutettu useita eri koulutuksia (6 kpl), mukaan lukien sähköisen liiketalouden ops-työviikoille osallistuneet yritys-informantit. Edellisten lisäksi Rovaniemen Kehitys Oy on järjestänyt Lapland Online 2013(TM) toiminnan alla ICT aktivointi-iltoja, joihin RAMKin opettajat ovat kiitettävästi osallistuneet.

Kiitos teille kaikille, jotka olette osallistuneet koulutuksiin. Jatketaan samaan malliin yhtä köyttä vetäen!

Kesäkuussa toteutimme RAMKissa ja KTAMKissa Osaamis- ja koulutustarvekartoituskyselyn (Oskari). Vastauksia saimme yhteensä 36 kpl. Lokakuussa toteutimme uusintakierroksen, tällä kertaa myös englanninkielisenä. Edellä mainitun kartoituksen perusteella saamme arvokasta tietoa RAMKin ja KTAMKin henkilöstön koulutustarpeista.

Yhteisölliset koulutukset:
Olemme suunnitelleet jatkavamme yhteiskoulutuksia seuraavasti:
16.9.2009 Rovaniemellä toteutettu aamiaisseminaari teemana: Brändistä kaveri 2? sai hyvän palautteen. Esiintyjinä olivat KTAMKista viestinnän yliopettaja Ari Alm ja liiketalouden yliopettaja Anthony Okuogume, yritys-informantit Innowise/Harto Pönkä ja Rautasilta/Eero Leppänen. Aiheena käsittelimme liiketoimintaa ja tuotekehitystä mikro- ja pk-yrityksissä sosiaalisen median keinoin.
Syys-lokakuussa järjestetään RAMKissa Econet-taloushallinnon sovelluskoulutus.
14.-15.10.2009 pidimme Torniossa eLVa-seminaarin teemalla: Liiketoiminnan sähköistymisen vaikutukset liiketoimintaprosesseihin ja CRM. Liiketoiminnan sähköistymisen aiheeseen meitä johdatti Innoman Oy:stä Venla Berg. CRM (asiakkuuden hallinta) sisällön esiintyjät olivat RAMKista Pirkko Tervonen, KTAMKista Anthony Okuogume, Pohjolan Sanomista Juhani Himanka ja TIEKEstä Timo Simell. Paneelikeskuteluun edellisten lisäksi osallistuivat Kemi-Tornio alueen kehittämiskeskuksesta Timo Tolvanen ja Lapin Habita Oy:stä Vesa-Matti Tervonen.
Marraskuussa 2009 suunnittelemme RAMKissa pidettäväksi Nettikauppapaikka -työpajaa.
14.1.2010 Torniossa koulutus aiheena Internet-markkinointi.
24.–25.2.2010 Rovaniemellä koulutus aiheista ERP (Enterprise Resource Planning eli toiminnanohjausjärjestelmä), Business Intelligence ja Smart Business Networks.

Yksilölliset koulutukset:
Henkilöstön yksilölliset polut rakentuvat Oskari-kartoituksen ja esimiehen kanssa käytävän keskustelun perusteella. Yksilölliset koulutukset toteutetaan henkilökohtaistamisen periaatteella, jossa huomioidaan kumuloitava osaamisen vahvistaminen opetussuunnitelmaa tukevaan suuntaan.
Koulutussuunnittelussa huomioidaan myös mm. www.elive.fi verkoston kanssa tehtävä yhteistyö, Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen (TIEKE ry) asiantuntijuuden hyödyntäminen, Lapland Online 2013(TM) toiminta sekä kansallisen tason benchmarkkaus ammattikorkeakouluihin.

Opiskelijat eLVassa:
eLVa on huomioinut myös opiskelijat omassa toiminnassaan. eLVa on toiminut työharjoittelun 'työnantajana' kolmelle tietojenkäsittelyn opiskelijalle.
eLVa on tilannut myös kaksi opinnäytetyötä, työniminään: CRM filosofia ja CRM käyttöpolitiikka ja käyttöönotto RAMKissa.
Opiskelijoiden osallistaminen osana eLVan toimintaa tulee jatkumaan!

eLVa viestintä:
eLVa blogi on perustettu ja julkaistu 9.10.2009 blogger.com sivustolle. Tervetuloa tutustumaan ja kommentoimaan avoimeen foorumiin osoitteessa: http://elvablogi.blogspot.com/

Valtiontalouden tarkastusvirasto:
on julkaissut tarkastuskertomuksen (raportti): Yritysten liiketoiminnan sähköistämisen edistäminen. Tarkastuskertomuksessa todetaan, että yritysten liiketoiminnan sähköistämisen edistämishankkeiden rahoitusta on uudistettava. eLVa-hanke mainitaan tarkastuskertomuksessa. Rahoittajan edustaja Olli Pohjonen on kirjoittanut yhteistyössä RAMKin kanssa vastineen Valtiontalouden tarkastusviraston raporttiin. Kirjoitettua vastinetta ja sen avaamia näkökulmia ei Valtiontalouden tarkastusvirasto ole tarkastuskertomuksessaan huomioinut. On myös hyvä havaita, että Valtiontalouden tarkastusviraston eLVaa koskeva raportti on kirjoitettu jo ennen kuin eLVan rahoituspäätös on myönnetty.

Raportti löytyy osoitteesta: http://www.vtv.fi/ajankohtaista/yritysten_liiketoiminnan_sahkoistamisen_edistamishankkeiden_rahoitusta_on_uudistettava.html
Rahoittajan kanssa käydyn keskustelun ja heiltä saamamme vahvistuksen perusteella, eLVa jatkaa toimintaansa alkuperäisen suunnitelman ja tavoitteiden mukaisesti.

Alkutalven tervehdyksin eLVasta,
Päivi, Mirva ja eLVa-operaattorit Hannele ja Tuija I.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys Kajaanista, hienoa lukea eLVa:n kuulumisia tästä blogista!

    VastaaPoista
  2. Hei Mika sinne Kajaaniin. Kiitos yhteydenotosta. Nyt pääsemme myös vuorostamme seuraamaan teidän kehitystyötä!

    VastaaPoista