24.3.2011

eLVa-projekti – osa Lapland Online 2013™ palapeliä

eLVa-projekti on koulutusprojekti, jonka teemana on sähköisen liiketoiminnan osaamisen vahvistaminen ja se, että teemaan sisällytettävä tietopääoma jää Lappiin. eLVan pääkohderyhmää on Lapin korkeakoulujen henkilöstö. Tässä projekti on keskittynyt Rovaniemen ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemis- ja talousalan sekä liiketalouden koulutusohjelmien sekä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun liiketalouden, tietojenkäsittelyn, kuvataiteen ja viestinnän koulutusohjelmien henkilöstöön. Osaamisen vahvistuminen peilautuu opetussuunnitelmiin ja opintojaksojen toteutuksiin sekä monimuotoisiin sähköisyyden kehittämistarpeisiin.

Vuoden 2008 lopulla alkanut projekti on edennyt yhteisöllisyyden kautta yksilöllisiin polkuihin. Yhteisöllisyys avasi henkilöstön keskusteluun sähköisen liiketoiminnan käytäntöä ja sen tärkeää merkitystä tietoyhteiskunnan arjessa. Yksilölliset osaamispolut ovat puolestaan tukeneet yksilöiden hinkua matkalla sähköisen liiketoiminnan osaajaksi. Nämä molemmat polut ovat tukeneet opetussuunnitelmien rakentumista, opintojaksojen toteuttamista ja tiedon välittymistä opiskelijoiden osaamisen kautta työelämään.

eLVa-projektin koulutussuunnittelu on varsin kattavaa. Sähköisen liiketoiminnan osaamisen vahvistaminen sisältää käytännössä kohderyhmälle järjestettäviä koulutuksia, seminaareja ja työpajoja. Vahvimmat koulutuspolut ovat liittyneet mm. internet-markkinointiin, verkkokauppaan, toiminnanohjausjärjestelmään ja asiakkuudenhallintaan (CRM = Customer Relationship Management). Näitä osaamisen vahvistumisen maukkaita hedelmiä ovat opiskelijat jo päässeet maistelemaan mm. asiakkuudenhallinnan (CRM) ja internet-markkinoinnin osalta.

Runsasta koulutustilaisuuksien ja niihin osallistuneiden henkilöiden määrää kuvaavat vuoden 2010 loppuun mennessä kertyneet luvut: eLVa-projektin koulutustilaisuuksia 66 ja niihin osallistuneiden henkilöiden koulutustunteja 3 417 tuntia. eLVan loppukiri kohdistuu vuoteen 2011, joka sisältää mm. oman osaamisalueen syventämistä, julkaisun kirjoittamista ja sähköisen materiaalisalkun rakentamista. Seuraa eLVa blogia http://elvablogi.blogspot.com

Päivi Hanni-Vaara (eLVa-projektin projektipäällikkö)
paivi.hanni-vaara@ramk.fi

Mirva Tapaninen (eLVa-projektin koulutussuunnittelija)
mirva.tapaninen@ramk.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti